MåsenStafetten (2017-03-26)
Kategori: Tävling
Distans: Stafett
Sträcka: 8,1
Sträcka: 8.82 km
Tid: 55:00
Stafett då!! vaknade och bena var inte alls sugna på ytterligare 8km tävling och dessutom stafett med ett lag som nu börjar bli riktigt vasst. Men med lite frukost och en stund i sängen med bra musik så började även bena ställa in sig på full fart även denna dag. Gick till arenan lagom till att Felix på första sträckan kom i mål 5 min efter plats 39. Skickade ut Egil som med en svajig inledning plockade placeringar på slutet växlade ut Hugo som 31. Även han sprang ett bra lopp och skickade ut mig som 27a.
Och efter att följt spänningen under Egils sträcka så vart kroppen både pigg och riktigt taggad nästan läskigt pigg så jag var lite orolig för att jag inte skulle anpassa farten rätt. Med mer än en gång koll hos pappa som hade koll på vart Hugo befann sig tidsmässigt i skogen värmde jag upp lugnt. Väl i växlingsfållan pratandes med en klubbkamrat såg jag ena efter den andra löparen springa iväg och jag hade ett förutsagt mål som löd: att jag skulle vara bättre än David H hade det på känn nämligen då jag tränade med honom i torsdags och kollade tider från långdistanden. Men med 1,30minn försprång vart jag riktigt glad av att se Hugo spurta mot mål och kartplanket han höll upp kartan så att jag så både nr och sträcka och så bar det iväg????
K1- såg direkt vilket vägval jag skulle ta då jag redan på fredagens natt tävling över vägde det. att gå vänster på stig ut på det gula och in. Och så hög jag hoppade ned för branten mellan sitgarna vid det gula har jag nog aldrig gjort.
Genomförande var ok löpte på bra tills jag såg höjden innan den höjden med gult på där jag skulle gå av så bra med hög blick. Ner över vägen en snabb koll på kartan och insåg att jag skulle passera en sänka och en höjd formation inan jag kom upp på rätt nivå så nte helt genom tänkt ingång så jag tappade nog lite tid på att jag inte bestämt mig för vart kontrollen skulle sitta i terrängen vilket ledde till lite lägre fart på slutet.
K2- ut på stigen och bestämma ingång på vägen. Planen var lätt höger till söder om kärret norr om kontroll ringen hamnade bakom en kvinnlig landslagslöpare på stigen och testade följa men var osäker på om jag skulle klara av den fartökningen i längden. Det artades så att hon vek av och jag fortsatte en bit på stigen så som var min plan. Passerade öppna kärret och såg David H en bit upp på höjden så jag bytte vägval och valde med motiveringen då att det är nog mer lättlöpt uppe å hällarna. Ingången inga problem med hög blick.
K3- kompass kart på. Planen vart se toppen på berget eller rent av upp på den. Men jag trasslade mig igenom det rastrade kom till huset kollade upp såg de stora stenarna och vek upp på den hjälphöjden för att sedan vika ne och ta kontrollen kändes så bra!!!
K4- rakt på var tanken men det vart lite omedvetet vinglande fram till stigen och innan det spetsen av kärret och det gröna vilket inte var lika tydligt som det gjorde sken på kartan. På stigen en snabb titt på ingång insåg att fram till kärret och rakt över med kompass. Stannade upp på en sänka innan men fortsatte ganska snabbt.
K5- längs det gröna som inte var så görnt såg tydligt stenen i det gröna. Sprang stenhårt mot det gula på åsen livrädd för att glida snett. Ner til branten i ringkant och sedan kopass och hög blick så fick jag kontrollen.
K6- kompass planen var mellan det gula och längs beståndsgränsen. Hamnade lite till vänster men en riktigt bra sträcka.
K7- kompass lite senare efter kontrollen ca efter det gula i ringen det var en del gubbar runt mig då. Och en sumpan kille har sprungit runt mig sedan k3. Som nu försvinner i ett högre temo. Men läser fram till stigen mellan sten och gulhöjd över den längre gula höjden och ta kontrolen.
K8- lite seg och trött börjar framförhållningen minska och det vart en hackig sträcka. Upp på höjden ned så åsen til vänster kompass . bäcken upp och se stenen.
K9- rakt på och se tornet och sedan upp på höjden och ta kontrollen. Men svajadde ut lit långt efter kärret men insåg min position i höjd med tornet som jag inte sett förns då. I efter hand skulle jag aldrig gått ned i kärret utan rundat till vänster från början. Stannadde til på höjden för att se om jag så kontrollen då jag hade lite över blick vilket jag gjore.
K10- rakt på och ha det cirkulära kärret inna som uppfångarre. Gick väll ok följde lite stråk längs vägen men var dålig på att bara forcera i inledningen av det gröna.
K11- en knepig kontrollpunkt kompas soch lite tur hade koll på stenen och hur jag skulle var a i förhållande till den.
K12- skulle man kunnat löpa på mer fastnade lite på höjden på mitten annars en lätt kontroll med högblick vilket varit ao hela helgen.
K13- kompass och kaartstopp för att se hur det skulle se ut.
K14- fick en bra känsla upp på det gula såg långt även den sista höga höjden i kedjan av det gula. Kanon.
K15- rakt på kompass men distraheras av en annan löpare riktinngs mässigt och viker av fel hade jag litat på mig själv hade jag fixat det.
K16. Såg tre vägval ett höger på stig ett lite mindre höger som jag gjorde och det på väg och stig till vänster var länge inne på att köra vänster men ändrade mig vilket syns i och med det röda på vägen. Då bedömningen var att det var för långt rund åt det hållet. Men i efterhand är det vänster jag skulle gjort.
K17- riktning och fat av bara h vetet.
Sammanfattnings vis bra orientering och ok fart finns en del att tänka på kommande träningar och tävlingar men främst ta med känslan det var nog nästan flow den här helgen!!!:-)
Visa kommentarer (0)
 
MåsenStafetten (2017-03-26) MåsenStafetten (2017-03-26)