SM Stafett 2015 (2015-09-20)
Kategori: Tävling
Sträcka: 8.54 km
Tid: 59:36
Genomsnittlig puls: 182
Maxpuls: 195
Detta är nog ännu mer ett av de bästa loppen jag gjort riktigt skönt.
106 K1 tänkte att det var ingen idé att gå ned på stigen så jag gick rakt på hittade bra stråk på hygget och det gröna, tappar riktning och fokus i det flacka partiet innan höjden med kontrollen men jag fick full koll när jag passerade kärren på varsin sida av mig då såg ja fram mot höjden med hjälpkurvan brant, brant och jag tyckte kontrollen skulle ligga mer till höger så jag fick vika tillbaka vänster eftersom jag tyckte fel?
53 k2 ner tänkte ta hjälp av släpstigen men vips så var jag uppe på höjden och var hur pigg som helst. Sedan var det bara att fortsätta läng med höjden men jag ville att den skulle sitta längre bort än vad den gjorde så jag vart lite överraskad när kontrollen satt så tidigt.
41 k3 STRÄCKSEGER kompass rakt på och efter att jag förstått att stigen är en stig och inte en brant kollar jag närmare kontrollen och ser att jag bara ska följa höjden till kontrollen hamnar i ett stråk och kommer lite till höger om kontrollen men ser skärmen riktigt bra sträcka hade gett mycket för att få den filmad ? eftersom jag var först av alla i en klunga som bildats riktigt skön känsla!!
39 k4 märker att jag har felriktning första 20meterna viker upp rätt men lite för mycket vilket ledder till att jag kommer till bäckkorsningen och då försöker jag räta upp riktningen igen men vegetationen gör så att jag kommer ut på hygget. Kompass från hygges kanten mot kontrollen men hamnar 20meter till vänster det var en tydlig sten men med mycket mossa på så den var svår att se. Tappade 1 min på det misstaget.
52 k5 helt övertygad om att det är ett jätte högt berg som måste passeras så jag viker medvetet höger men jag skulle legat lite tajtare mot sträcket kanske till och med rakt på men det var inte beslutet jag gjorde där och då utan jag var sten säker på att gå höger men eftersom jag vek om kartan och det strulade så tog jag mig inte tiden att ta en extra titt. Bra fart men jag tappade ytterligare en minut på denna sträcka.
49 k6 det var ett par löpare vid k5 så jag följde dem ut och tog sedan riktning mot kontrollen och i uppförsbacken såg jag att jag låg till vänster och väl uppe på höjden såg jag minn kontroll men först efter en titt på kartan så konstaterade jag att det var min.
33 k7 tanken var att blida på kanten och sedan vika ned efter gula höjden nu hamnade lite till höger för att jag tyckte det så fin ut där men jag skulle gått mer rakt på för att kunna löpa snabbare.
67 k8 sprang och sprang lite ofokuserat men jag lyckades efter lite tveksamheter ta kontrollen. Fick energi av att se många som gick upp mer till höger komma från höger och stämpla precis före mig.
54 k9 uppe på den gula höjden ned till vänster och vart mycket konfunderad vart kontrollen skulle sitta men jag så kontrollen och då var det inga problem men jag skulle kunna varit snabbare på den kontrollen.
32 k10 ner stig stig lite osäker men fram till branten med punkthöjden och då viste jag att jag skulle vika höger.
63 k11 kompass ser branten men höjden bakom var riktigt hög vilket jag vart förvirrad av men tog kontrollen med hjälp av en rygg?
82 k12 lite jobbigt att ta sig fram men kom med en klunga på 4-5 st löpare och tre av oss fastnade först på en brant men efter ett litet super ryck av mig så tog jag mig före en löpare och fick fritt spår upp men jag släppte en löpare före mig för jag var osäker på vart kontrollen skulle sitta men den astt lite till vänster så man såg den bra.
34 k13 skickade på ner på ängen hade fortfarande en löpare framför mig men han börjar springa höger på stigen men ändrar sig men jag var sten säker på att jag skulle gå höger och då när jag sprang på stigen kände jag mig riktigt duktig. Kompass från övergången inga problem.
73 k14 kompass och följa alla löpare som sprang mot kontrollen.
84 k15 fick gå upp för backen en bit och då tog jag en kompass men litade inte på den fast den var rätt vilket ledde till att jag gled mot stenarna och fick vika tillbaka på den gula höjden. Då var det inga problem att ta kontrollen.
92 k15 kompass men jag märkte att jag glidit vänster såg huset och vart konfunderad men fortsatte med hög blick långsamt men sen såg jag kontrollen och tog den.
94 k16 ut till det gula sedan kompass mot kontrollen men den låg mycket mer vänster än vad jag trott.
117 k17 kompass rakt på men gled lite men jag märkte inte det, men tog det lite lugnt för att inte glida iväg förmycket eftersom det var på en likande sträcka jag bommade 8 min dagen innan. Men jag läste on mig på höjden och kärret innan stigen och då var det inga problem att ta kontrollen kom lite till höger men det kostade mig inte så mycket.
61 k18 pga vegetationen drogs jag höger och kom till stenen i ring kant då vred jag bara in mig och sprang rätt.
60 k19 sprang på kompass rakt på och en rygg bestämde mig inte för ens jag var uppe på stigen att jag skulle gå rakt på eftersom det så rätt bra ut och det var helt klart rätt beslut men väl uppe så glider jag lite mycket mot stenarna och tror mig kompensera för det men kommer för långt ned på sluttningen skulle inte gått ned förr ens jag var på udden men jag tappade inte så mycket men det var lite tid i alla fall.
Följde stråket ned till stigen och sprang på men inte i överfart ned för backen och från sista så njöt jag men när jag hörde flås i nacken så ökade jag och trycket på ända in till växlings planket.
Då har jag plockat 10 placering och kom 18 på sträckan men vara bara 4/6 på min gaffel 10.33 efter Simon Imark känner ändå att det var ett mycket bra lopp?

Visa kommentarer (0)
 
SM Stafett 2015 (2015-09-20) SM Stafett 2015 (2015-09-20)