Natt DM 2015 H18 (2015-09-04)
Kategori: Tävling
Sträcka: 8.16 km
Tid: 62:13
Första ol tävlingen som jag sprang på ett tag nu och det kändes var lite osäker och litade inte riktigt på mig själv men i stora drag är jag nöjd kom 4 endast 3-4 min upp till 3e platsen. Kul ändå att vara så nära känns lovande inför lång SM och det ska bli riktigt kul med stafett på söndag.
K1- 90meter till startpunkten hann precis hitta sträckan och se ut vart jag skulle när jag passerade startpunkten. Tanken var lätt vänster till stigen höger i stigkorsningen och in efter första lilla branten men tänkte om när jag kom och så hur det såg ut i terrängen så jag körde rakt på, kärr, tvåsträcks kärr och kontroll inga problem.
K2- tog mig inte så mycket tid att konstatera att rakt på i början var bra och att jag var tvungen att kriga igenom kärret upp på höjden ner på det flacka partiet och vart lite osäker fick inte ihop karta och terrängen men fortsatte att mala i kärret mot kontrollen men det hade varit bättre att antingen gå vänster i det vita eller höger på det vita för det var riktigt förjävligt i kärret. Lite stressad sträcka vilket leder till bom på nästa sträcka.
K3- tanken var dubbel sten, gult, kärr, riktning och branten in men det klarade inte en smått osäker och stressad Joakim. Jag såg aldrig stenarna men såg alla små branter till höger och med kompass kunde jag ta mig till stenen men därefter vart det kaos jag var på väg i rätt riktning och ser något som blänker var så klart inte ens en kontroll och då vart jag osäker vilket ledde till att jag följde med en löpare i fel riktning för att sedan stå som ett stort frågetecken. Men sedan hör jag ett pip och springer dit och själv klart var det min kontroll.
K4- åter igen stressad av bommen orienterar jag inte utan går bara å kompass viket tog tid eftersom jag inte hade någon plan för sträckan. Man skulle gått strax vänster om sträcket för att få en optimal ingång.
K5- bra fart och bra riktning trodde jag i alla fall lite svajigt enligt gpsen men helt ok fram till vägen men där tog hjärnan slut och jag spring in mot kontrollen helt utan kontroll fast jag tyckte då att jag hade kontroll…??.. hur jag nu kan tycka det? bommade gjorde jag i alla fall och tid tog det. Hade varken bomteknik eller vett att inte följa andra löpare.
K6- än en gång stressad och ofokuserad på orienteringen sprang bara ut mot stigen borde vikt lite mer vänster när jag sprungit förbi det gröna. Kunde i alla fall få en överblick på långsträckan. Jag gick in lite för tidigt men såg kontrollen och sprang dit.
K7- Fel riktning ut från kontrollen kom till stigen rakt over små höjderna till stigen bestämde mig för att gå rakt igenom det gröna men faller olyckligt och vart lite skakis och därmed tappade jag både farten och orienteringen det var synd för jag tappade 3e platsen på den sträckan. Till slut kom jag på den smarta iden att följa stigen vilket ledde till att jag kunde läsa in mig (på stigen) för att sedan ta kontrollen.
K8- tanken var stigen runt höger och gena efter kraftledningen för att tjäna ett par meter men det var hopplöst det var bara massor av vindfällor där. Men jag hade i övrigt bra fart. Så här i efterhand vet jag inte vad som går snabbast höger eller vänster runt på den mindre stigen förbi kraftledningen och rakt på mot kontrollen. Positivt är att jag intalade mig att jag har snabba avslutningar och att det hjälpte till med farten.
K9- stigen fram och upp för höjden gick ett par steg uppe på höjden letade med blicken men såg inte kontrollen fortsatte framåt och såg kontrollen. Inga större problem?
K10- rakt på lite höger bara tittade vänster och där satt kontrollen.
K11- ofokuserad men hyffsat rätt vart det ändå?

näst snabbaste spurt tid det var ett par på 13 och ett bar på 14 inklusive jag då:-)
Visa kommentarer (0)
 
Natt DM 2015 H18 (2015-09-04) Natt DM 2015 H18 (2015-09-04)