DM Stafett H 20 Sträcka 3 (2014-09-14)
Kategori: Tävling
Sträcka: 8.03 km
Tid: 53:05
Genomsnittlig puls: 184
Maxpuls: 198
Kul att få springa H20 Jeppe gick bra till varvningen(2a) sedan bommade han i området vid min K13 och kom in som 11. Han växlade ut Jakob som var snabbast på sin sträcka och han växlade ut mig som 5a(bra jobbat!!!) men det viste jag inget om. Så var det dags för mig att springa:
K1. Rakt på med kompass men vart osäker vid området vid vatten gropen sedan vek jag lite fel skulle kollat kompassen och lite på hur det såg ut i terrängen men jag tyckte att det stämde så jag sprang på men stressen när jag inte fick kontrollen var extrem men kom snabbt fram till att jag var till höger om kontrollen men fick ett antal kontroller på vägen i den slutningen. Lite surt men vart lättad när jag fick den.
K2. Såg att det bara var att följa det gröna så jag sköt iväg ned för backen. Viste vart jag var när jag kom till åsen efter grön sträckande sedan var det bara att vika in efter nästa ås. Lätt kontroll.
K3. Sprang lite på måfå men hade lite riktning från kompassen och vips så satt det en kontroll där.
K4 knepig sträcka men jag klarade den bra gick på kompass men vart mycket konfunderad när det var mycket mer grönt än på kartan. Jag sprang på och när jag lyfte blicken en gång så såg jag kontrollen.
K5. Bara att springa men jag hade tur att jag fick kontrollen för att jag gick in tidigt och det var dåligt med inläsnings punkter så jag är nöjd men man skulle varit mer uppmärksam på stenarna och åsen.
K6. Kom upp på stigen vilket inte var tanken och sedan gick jag på fel sida kärret så mycket fel på denna sträcka. Men jag fick en bra tagning det får jag vara nöjd med.
K7. Upp upp upp var det man såg höjden bra.
K8. Bra kompass men får någon knäpp och springer tillbaka för att jag trodde det var min kontroll men om jag bara snurrat huvudet lite så skulle jag sett den men så var inte fallet. Mycket tid gick där men tillslut fick jag även denna kontroll.
K9. Var bara att springa valde att inte trycka i backen sikta lite höger så man kom ut på stigen.(vart ikapp sprungen typ 3.30 av en polare men han bröt efter ett par kontroller det störde mig inte men jag tappade nog fokus på orienteringen lite men tur så var det en enkel ut gång till K10)
K10. Följa höjden genom kärret komma till det gula och fortsätta i riktningen hade en stöd kompass hela sträckan.
K11. Sprang bara ut från kontrollen (pga att viktor som kom ifatt mig inte stämplade (jag tänkte på fel saker i alla fall) DUMT!) men insåg att jag var till vänster om kärret och parerade det.
K12. Kompass kollade hur jag låg med stolpen bredvid medianen då var det bara att ta sig över kraftledningen och så såg man stenarna söder om kontrollen så den vart enkel.
K13. Såg det gula, höjden SO om kontrollen och så var det bara att ösa utför backen riktigt kul!!!
K14. Ta lite höjd sedan gick jag på kompass och kollade upp mycket.
K15. En av de kontroller jag bommade men den här är nästan värst har ingen aning om vart jag är eller ska ta vägen men efter en stund förstod jag att jag var på höjden innan. Då var det enkelt att ta kontrollen men jag är lite sur på mig själ att jag varken har en plan eller strategi.
K16. Ut på stigen först tanken vara att springa stigen över kraftledningen men ändrade mig när jag så en tjej som sprang snabbt över. Men då glad jag lite vilket ledde till en lång båge. Jag såg åsen på håll så det var inga problem att ta den.
K17. Kompass, tänker när jag går ut från kontrollen att jag kommer komma mer till högen än vad jag redan beräknat komma men tror du att jag tänkte på det kär jag kom närmare ringen nopp. Så det ledde till en fin liten krok. Det berodde också på att jag tittade på andra löpare. (DUMT!! Jag kan orientera själv!)
K18. Glider lite höger men sträcka gick bra höjden innan ringen var tydlig.
K19. Sprang bara uppför men jag borde ha gått väster. Var trött i backen så jag gick ett par steg.
K20. Det var bara att följa spåren det var inga problem viste hu det skulle se ut eftersom man såg kontrollen från arenan så den var in spanad av mig.
K21. Kompass och så var det bara att trycka höjden halvägs var tydlig och stenarna med kontrollen var också tydlig. Så det var inga problem.
K22. Ut på stigen över första höjden sedan bara ta kontrollen på nästa höjd.
K23. Rikta mig lite vänster för att det var bökigt. Spurten gick bra och fort?
Jag tycker att loppet fysiskt var riktigt bra det känns lovande inför SM. Tekniskt jaa, det finns saker att göra där gjorde absolut inget kanon lopp om man bara tittar på spåret så i morgon blir det mycket teknik med akademin!!!
Visa kommentarer (1)
 
DM Stafett H 20 Sträcka 3 (2014-09-14) DM Stafett H 20 Sträcka 3 (2014-09-14)