Jokola 2014 (2014-06-15)
Kategori: Tävling
Land: Finland
Distans: Staffett
Sträcka: 5
Sträcka: 9.14 km
Tid: 78:37
Genomsnittlig puls: 101
Maxpuls: 189
Ja nu har jag fixat kartan från finland och ser till min besvikelse att jag inte har mer än mg själv att skylla när jag gjort minna misstag ? Om jag ska ta det från början... Startpunkten, jag vad kan man säga den ligger 970m från växelplanket och jag var lite för taggad på att springa iväg så jag tog ju slut i bena. men k1 då jag ser den stora branten mitt på sträckan och bestämmer mig att gå höger men jag gled med spår mer än väntat och jag har en dålig riktning med kompassen men slutligen så ser jag tornet nere i kärret då förstår jag vart jag var och korrigerade detta. Min fart då var inte så hög efter den tuffa inledningen. K2 tar fel vägval för det första, men annars en hygglig sträcka. Borde gått höger om strecket när jag kom till den avlånga höjden och vikit av vi den stora stenen och följt stenarna till kontrollen. K3 ramla ned från berget. K4 över det gula och fram till stigen men jag gick fel håll om det lilla ljusgröna området så jag tappade ett tiotal sekunder där helt i onödan… K5 ut på stigen hade vägvalet öppna kanten sidan av åsen och så skulle kontrollen sitta där om 200m. K6 tog det lugnt pga jag tyckte det kunde bli några minuters bom om jag kom fel. Men kom på ett spår som gick rätt. K7 tvekar lite om jag ska gå höger ut och få beståndsgränsen men det var banläggarens fälla så jag drog rakt genom det gröna kom lite snett men inte så farligt. K8 desamma här så jag att det var en svår kontroll men att om man bara höll i sig så skulle det gå bra. MEN, jag blev förvånad av hur pass pigg jag var så jag tryckte på lite och vips så stod jag där vi fel gaffel och läste in mig snabbt men det gick ändå en två minuter där. Irriterande nog så satt kontrollen bara ett få tal meter ifrån där jag redan varigt det var en lite passage ned från en brant. K9 gick bra och med den nyvunna energin lite jobbigt uppför men ändå?
K10 såg ut som en riktigt knepig kontroll men sträckan dit gick bra och jag fick höjden och åsen så det var inget problem att ta kontrollen. K11 fick förmodligen ett spår men på slutet så gled jag snett för att jag tydde terrängen fel och glider in vid fel brant så det var bara att klättra över den och ta sig ner och ta kontrollen. K12 kort lätt kontroll det var bara att ta sig över höjden och följa det gröna. K13 spår till vätskan men sedan gick det spåret fel men jag sprang där ändå av någon anledning men jag korrigerade det när jag kom upp på höjden. Då var det bara att följa den avlånga höjden och se alla som stod kvar vid kontrollen och läste vart de skulle?(jag tittade upp(för en gångs skull?))
K14 kompass på strecket men gled snett förmodligen pga spåren. Klättrar också över höjden innan stigen med grönt på i onödan, skulle bara gått till korsningen av beståndsgränsen och stigen. Men det jag gjorde gick också bra men jag tappade tid på detta?. K15 såg inga direkta vägval så jag börja springa längs med åsen ut och sedan kasta mig in i det gröna? Viste att jag kom upp till höger om kontrollen så det var bara att vika vänster. K16 bra fart lite långsam i slutet på sträckan pga olöpbart parti. Sedan till sista kontrollen gick det bra hade bra fart och viste exakt vart kontrollen skulle sitta. Hade sett många missat men inte jag!!!?
Upploppet gick fort och sista biten till växlingsplanket kände jag hur jag fick kramp i baksida lår.
Efteråt när jag bytte om till torrt innan duschen så var jag inte alls nöjd med loppet men nu kan jag se många positiva delar och punkter då jag faktiskt gjorde saker helt rätt? men jag kan inte komma ifrån att jag faktiskt öppnade FÖR hårt.
Visa kommentarer (1)
 
Jokola 2014 (2014-06-15) Jokola 2014 (2014-06-15)