Mörtsjön Vägval (2014-01-13)
Kategori: Träning
Distans: Uppföljd
Sträcka: banan6,7 m
Sträcka: 9.05 km
Tid: 70:48
Genomsnittlig puls: 172
Maxpuls: 193
1h10min tog det.Sträcka1 utför mitt vägval bra men bör ha tittat på kartan hur min ut gång skulle sätt ut för det skull ha gott mycket snabbare att gå andra sidan sträcket sikta mot tornet och sedan bara löpa på fram tills man ser kontrollen.
Sträcka2 säkert vägval fram tills kontrolltagningen vet inte vart jag ska gå upp riktigt så efter ett tag så sprang jag upp tvekade lite 15-20 sek sedan så tog jag mig i rätt riktning och såg dubbelstenarna(bra jag kollade efter kontrollpunkt inte kontrollen)
Sträcka3 bestämmer ganska snabbt att jag ska ta vänster om sträcket för att det är större stigar som är lätt löpta då kunde jag läsa in till nästa. Planen var att gå in innan våtmarken och gå i sänkan under sträcket men kom upp i fel sänka. Så det men fortsatte för att jag såg en liten passage precis vid kontrollen. Kontrolltagningen skulle varit bra om jag litat på mig själv och gått ner till branten istället står jag ovan på höjden och får en vink av min tränare att den satt där nere.
Sträcka4 väldigt lätt sträcka så jag vet hur jag ska ta mig fram så medan jag springer så kollar jag hur jag ska ta k5 på bästa sätt. Planen till k4 var att ta vägen och vika av vid ruinen men det var såå mycket hagar så jag valde att gå runt.
Sträcka 5 har tittat mycket på sträckan ser ett hyfsat rakt på vägval ett höger vägval väg till Nysättra men det försvann ganska snabbt då såg jag stigen längs branterna så tänkte jag att den borde vara fin men det var en sönderkörd/lergata med is skärvor men det gick hyfsat att springa där kontroll tagningen blev väldigt lätt runda höjden och se branterna.
Sträcka6 ut till kraftledningen vika av vid kröken runda sista höjden till vänster men blir tipsad av min skugga att jag ska ta och runda till höger vilket gick super bra.
Sträcka7 ser kraftledningsgatan och ta små stigar till kontrollen sedan ser jag vägen som jag nu tog det var bara att följa bäcken fram till ängen och där ta vägen fram till kontrollen som var ganska lätt.
Sträcka8 bra vägval till en början kommer upp rätt men blir osäker i den detaljerade terrängen så det blir nog en mins bom men sedan var det bara ner och tillbaka.
Passet var kul lärorikt i det avseendet att till viss del tempoväxla/lyfta blicken/givet vis se fler vägval än det första som dyker upp.
Det jag kom på att jag missade på träningen är: kollade inte kb (kan bero på att den endast fanns på kartan) stannade inte upp och kollade vilken riktning jag skulle ut från kontrollen.
Visa kommentarer (0)
 
Mörtsjön Vägval (2014-01-13) Mörtsjön Vägval (2014-01-13)